Wie zijn wij.... E-mailadres
vrijdag 31 december 1999
Historie

Barbelle was onze eerste hond. In 1987 tijdens een vakantie in Hongarije, vonden we haar in de berm langs een grote weg.

Ze was wat angstig, maar al snel werden wij, de tent en de auto vertrouwd voor haar. Mannen riepen een bijzonder angst bij haar op.

In Nederland bleek dat ze een half jaar oud was en wij hebben haar gelijk laten opereren aan haar navelbreuk en 5de teentjes. Het angstige bleef zodat we bij de hondenpsycholoog terecht kwamen. Deze adviseerde er een vrolijke hond bij te zetten.

bar_bank

 

Onze dierenarts opperde de Vizsla, als ras bekend om het vrolijke karakter. Wij hebben ons daarna verdiept in het ras: wat is een vizsla, hoe is het karakter en past dit allemaal wel bij ons. Het ras sprak ons geweldig aan, zo dat we, na een half jaar onze eerste Vizsla in ons huis mochten halen: Pitypang Saci, voor ons Dunja.

Barbelle en Dunja konden het goed met elkaar vinden en vrolijkte Barbelle inderdaad op. Ze werd iets vrijer. Helaas is het angstige er nooit helemaal afgegaan. In juli 2003 is Barbelle overleden, ze was 16 jaar.

De kennismaking met de vizsla heeft een dusdanige indruk op ons gemaakt dat we helemaal gek van het ras zijn geworden. Hun karakter, uiterlijk en altijd actief....... daar zijn we mee door gegaan. Af en toe fokken we nu een nestje.

Mocht u meer weer weten kunt altijd met ons contact opnemen.

Ine Haarman en Anja Steverink.

Laatst aangepast op vrijdag 24 december 2010
 
 
I.Haarman