Een vizsla pup en dan..... E-mailadres
woensdag 02 november 2011

U bezoekt onze site omdat u óf gewoon belangstelling voor de vizsla, de jachthond hebt óf u een pup zoekt als levenskameraad.

IMG_3475

De vizsla jachthond is een uitstekende huishond etc., zie hiervoor de rasbeschrijving. Maar ik wil u hier er al vast op wijzen zonder belerend te willen zijn:
verdiep u goed in het ras, zoek ze op, praat met fokkers en eigenaren. Waarom? Zoals een pupeigenaar van ons eens tegen mij zei: "Ine, er staat veel beschreven in de boeken die ik allemaal heb gelezen, maar dit (gedrag) niet".  Ondanks onze uiteenzetting van het karakter van de vizsla, het lezen van boeken en verwijzing naar onze eerste vizsla Dunja (welke hyperactief was), was de "bewerkelijkheid" van de pup onderschat. Daarom: mocht u een vizsla in huis halen, als levenskameraadje kiezen, verandert er echt alles. Het zal u veel tijd, geduld kosten om de vizsla te trainen tot de gehoorzame hond zoals deze overal wordt beschreven. Neemt u die tijd, dan zult u uiteindelijk een fijn kameraadje erbij hebben. De vizsla, de jachthond die hij uiteindelijk is. Een filmpje van een vizsla met een tomeloze energie.

PupsBataiAlma

Laatst aangepast op vrijdag 20 juli 2012
 
 
I.Haarman