Batai heeft pups 03-01-2013 E-mailadres
vrijdag 05 oktober 2012

Inmiddels zijn de nestbroertjes van Gaya al weer een weekje of 2 bij de nieuwe eigenaren. De verhaaltjes druppelen langzaam binnen over de pups en deze hebben kay pups 6 kldan ook hun eigen plekje rechts in het menu gekregen. Papa Kay inmiddels op bezoek geweest wat een behoorlijk feest was :-)

Foto-album wordt weer bijgewerkt en voor ons begint het trainingswerk, naast natuurlijk het o zo belangrijke socialiseren.

Afgelopen vrijdag is de dierenarts geweest. Tandjes, hartje etc. van de pups worden nagekeken en ze zijn allemaal lekker gezond. Verder is gisteren Nero (en Ingrid, Leon en Ivar) geweest.IMG 2916 kl Nero is onze vizsla uit het eerste nest en is 14,5 jaar. We konden dan ook een heel mooi plaatje maken van de oudste en de jongste vizsla :-)

De pups gaan nu regelmatig naar buiten en af en toe alleen mee in de wei tegenover ons huis. Het is een feest. Natuurlijk wordt ook de kamer op de kop gezet :-)

Het is al weer zaterdag de 9e. De pups zijn al weer 5 weken en zetten de kamer op stellen. De dierenarts is net geweest en....ze kunnen af en toe naar buiten om te spelen. Binnen zetten ze de boel al op stelten :-). Inmiddels zijn de foto's weer geplaatst en een filmpje geupload. Veel kijk plezier.IMG 6760 kl

Zondag de 27e, de pups zijn alweer 24 dagen jong, wat gaat het snel! Afgelopen zondag de kamer in, deze week gemalen brokjes gehad en nu lekker uit hun eigen "privé-bakje" geweekte brokjes. Altijd weer hilarisch om te zien. De foto's zijn weer te zien in het album en een filmpje is op youtube geplaatst.

Vandaag is het woensdag de 23e, tijd om weer eens foto's te plaatsen. De pups staan inmiddels sinds het weekend in de kamer en lopen de werpkist al uit. Morgen zijn ze al weer 3 weken oud; tijd voor pap :-) Vrijdag ga ik hiermee beginnen.

Inmiddels is het alweer 17 januari en zijn de pups al weer 2 weken. Batai gaat af en toe weer mee een rondje lopen,IMG 6563 kl maar wil toch het liefst bij de pups blijven waar ze dan zorgend en wakend bij gaat liggen. Ook gaan sinds vandaag de oogjes open en gaan we in fasen de pups wennen aan het licht. De foto's van afgelopen week kun je weer in het album vinden. Veel kijk plezier.

Het filmpje van de pups over de dagen van de afgelopen week is geplaatst.IMG 6469 kl

Vrijdag 9 januari, na 3 dagen werken elders, weer thuis. De pups zijn goed verzorgd en ze zijn behoorlijk gegroeid. 

Hun geboortegewicht is bijna/helemaal verdubbeld. Afgelopen zondag is de eigenaar, Yvette Lammertink, geweest om de nakomelingen van haar Kay te bewonderen. Én er zijn weer een paar foto's in het album geplaatst.

Ook heeft Oud (Morzsi) Jong ontmoet :-)

Het is alweer zondag de 6e en zowel Batai als de pups doen het super goed. Alle pups komen goed aan en liggen lekker bij moeders. 05 januari 4 20130105 1175835757Batai is een hele zorgzame moeder die de pups uitstekend verzorgt. Tijd om te plassen is er bijna niet. "Eten....dat wil ik graag voor mijn neus, ik laat de pups niet alleen". Vandaag is het foto-album weer aangevuld met de meest recente foto's.

 

Het (onbewerkte) filmpje van vandaag 4 januari heb ik op youtube gezet.

Op 3 januari heeft Batai een prachtig nest pups gekregen uit de combinatie met Kay. 4 Reutjes (groen-blauw-rood-paars) en 4 teefjes (geel-wit-roze-oranje) hebben we mogen krijgen. In princiIMG 6403pe zijn deze allemaal al toegezegd aan "pupkandidaten".  Het foto-album is bijgewerkt, alleen nog niet gesorteerd op tijd, grootte etc. Door ze aan te klikken in het album verschijnen ze in een groter formaat. Tevens zullen er vanavond nog filmpjes geplaatst worden van de pups tijdens het werpen.

Tja, dit filmpje wil ik jullie ook niet onthouden: de Kennismaking tussen Batai en Kay

 

Inmiddels is Batai 7 weken en 4 dagen drachtig, tijd om foto's te maken

batai bos 7wk natuurlijk moest onze "ouwe" ook lekker op de picture:IMG 63162IMG 63233

Daarna onze vrije uurtjes gebruikt om de werpkist te ontsmetten en klaar te zetten zodat de dame met de eerste verkenning kan beginnen:

IMG 63322IMG 63362 tja, wie wil er dan lekker bij liggen, natuurlijk onze Morzsi.

Batai moet nu vaker uit om te plassen en te poepen. Dat kan ook niet anders met die druk op haar blaas en ze eet natuurlijk meer en anders. In de tuin zoekt ze nu af en toe een plekje om te gaan graven en 's avonds is ze onrustig. Dan maar een dekentje over en dan gaat ze lekker liggen.

Afgelopen maandag hebben we de eerste tekenen van leven gevoeld bij haar in het buikje. Elke dag wordt dit meer en meer en is grappig om te voelen. Nu nog even geduld, de dame in beweging houden en dan......het werpen van de pups rond 4 januari, in het nieuwe jaar 2013.

 

Batai is gedekt

Inmiddels is er een echo gemaakt en Batai is inderdaad drachtig!
batai kay wandeling 1 klBatai is op 2 november gedekt door Kay. We zullen in spanning afwachten of dit mag resulteren tot een mooi gezond nest van deze 2. Wij verwachten rond 4-1 leuke nakomelingen van deze twee. Wij zijn zelf voornemens om een een pup uit deze pracht combinatie aan te houden. Voor meer informatie kijk onder: nest 2013batai kay wandeling 4 kl

Mocht U belangstelling hebben dan kunt u zich in laten schrijven voor de wachtlijst, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dit kunt U via het contactformulier aangeven.

Wij willen u ook graag verwijzen naar ons menu-item: Pups voor verdere info en naar bijgaand document.

Onze voorkeur gaat uit naar mensen welke met hun vizsla actief bezig zijn.

Van links naar rechts: Morzsi (moeder Batai) - Kay en Batai - Alma (moeder Kay)

morzsi batai kay alma wandeling 2 kl

 

Laatst aangepast op woensdag 13 maart 2013
 
 
I.Haarman