Pitypang Saci (Dunja) E-mailadres
woensdag 15 februari 1995
dunja-grasdunja_hoofddunja_staand
Pitypang Saci........Dunja, geboren 16 februari 1995, een prachtig hond.
Dunja is bij ons gekomen omdat ons geadviseerd werd om een leuke, vrije en actieve hond bij onze Barbelle (vondeling) te plaatsen. Na 8 maanden te hebben gewacht kregen we een telefoontje: we hebben een goede, gezonde teef voor jullie.
Na alles goed nagekeken/gevraagd te hebben, is ze dan ook bij ons gekomen.
Ze is een lekkere, spontane en energieke hond. Dat hebben we geweten :-) Op het moment dat ik dit schrijf is ze bijna 15 jaar en nog gaat ze met de wandelingen spontaan haar neus na, wat ons wel eens in de problemen brengt omdat ze door slechtziendheid ons niet terug kan vinden.
Veel moesten wij nog leren, ondanks onze ervaring met Barbelle als angstbijter. Dunja is dan ons grote voorbeeld hoe we met onze jachthonden omgaan. Veel beweging geven, veel denkwerk. Ze was als pup beslist niet de makkelijkste :-), wat een pit heeft ze.
Daarom zeg ik ook altijd bij de beslissing of je een vizsla pup als hond in huis wilt halen: weet waar je aan begint. De vizsla heeft niet alleen beweging en liefde nodig, maar ook wat te doen in het "koppie".
Het fokken op o.a. de jachteigenschappen maakt de vizsla tot wat hij is, maar kan ook heel intensief zijn in de training.
16-02-1995/13-04-2010
Laatst aangepast op donderdag 15 april 2010
 
 
I.Haarman