Gábor ondernemend! E-mailadres
vrijdag 08 maart 2013
Inhoudsopgave
Gábor ondernemend!
Név Asszony´s Gábor
Alle pagina's

Twee weken is Gábor nu bij ons in huis. Wat een schatje, en wat een ondernemend typje! Toen wij hem ophaalden bij Ine, viel hij al snel in slaap op schoot, eerst wat gesputter, maar daarna slapen als een roos. Pas wakker worden toen wij in Vorden waren. Dat is effe wennen: een grote bruine broer in de vorm van een Duitse Staande, gabor 7genaamd Doerak. De eerste verkenning in huis was goed, de huiskamer met een lekker warme houtkachel (kan ik daar ook “in”kruipen??) en buiten kan Gábor lekker ravotten. De sneeuw is koud aan de pootjes, maar ook spannend. De molshopen zijn de Mount Everest, maar hij gaat daar als een grote kerel overheen.

De eerste nacht was spannend en donker, ik heb erbij geslapen, maar eigenlijk was dat niet nodig. Gábor was zo moe, dat hij wakker gemaakt moest worden om te plassen. Dat deed hij dan ook keurig. De volgende nachten heeft hij heerlijk in zijn bench bij de kachel geslapen en slaapt nu door tot 7 uur (wat een luxe). Wel direct naar buiten om te plassen en te poepen, maar daarna weer lekker slapen tot de eerste maaltijd van de dag.

We zijn al 2x maal op de puppycursus geweest, waar hij natuurlijk de harten van iedereen steelt. Wat luistert hij al goed (ha!!gabor 9, dat horen we graag). Hier komen, zit, vooruit, hij laat zien dat hij er zin in heeft. Wandelen aan de lijn, zonder te trekken, hij vindt het allemaal leuk. Bij al te opdringerige honden, bijt hij van zich af en laat zich niet overdonderen.

Alle visite neemt speeltjes voor hem mee, dus keus te over om in huis als een dolle door de kamer te rennen. Soms wordt er een plant of een andere “sta-in-de-weg” meegenomen, jammer dan. Als hij in iets bijt (tafelpoot, kussen) wordt hij door onze Doerak gecorrigeerd: dat doen wij hier niet in huis. Gelukkig is Gábor ook makkelijk af te leiden met een speeltje, zodat de planten nog staan en slechts één kussen wat minder veren heeft gekregen.

HeP1000387t eten ging in het begin wat moeilijk, terwijl hij toch hetzelfde voer krijgt als bij Ine en Anja. Nu hoort hij de bak, vliegt erop af en schrokt in een mum van tijd de bak leeg. Hij groeit nu ook als kool. Steviger op z’n poten rent hij door het bos en over het veld. Takjes, blaadjes, wat is dat interessant! Geluiden van de tractor, paarden, vogels (waar komt dat nu weer vandaan?). Het is grappig hoe hij z’n eigen lijfje ontdekt. Hé, die poot, hoort dat nu ook bij mij? Eens lekker op knabbelen en dat rare zwiepding aan “t eind? Eens in bijten, hmm…, niet echt lekker.

Vorige week bij de dierenarts geweest voor de inentingen. Hij was totaal niet onder de indruk. De dierenarts wel, het lukte haar niet om rustig naar z’n hartje te luisteren, zo interessant vond hij alles. Nou, dan maar de volgende keer, zei ze enigszins geërgerd.

Deze week gaan we nog naar de markt, en wat meer ritjes in de auto. Hij is niet wagenziek en wil gelukkig graag in de auto. In het dorp is de supermarkt erg leuk: alle aandacht van iedereen en de caissières liepen weg van de kassa om hem te knuffelen.

Kortom, we genieten volop van deze kleine, we hopen dat hij echt een speelkameraadje wordt voor Doerak, want dat is nu nog niet echt het geval.Laatst aangepast op zondag 07 april 2013
 
 
I.Haarman