E-mailadres
maandag 26 april 2010

Wij zijn naar de baasjes...........

IMG_3475

Afgelopen zaterdag is onze laatste pup verhuisd naar haar nieuwe baasjes; Saskia en Andy. 

Het is nu weer heel rustig in Rekken en alle aandacht gaat weer naar Morzsi en Batai uit. De dagelijkse handelingen, werkzaamheden worden weer opgepakt. Alle baasjes hebben bij thuiskomst en de volgende dag gebeld en het gaat bijzonder goed bij iedereen. Eéntje heeft er de eerste nacht nog een puinhoopje van gemaakt door zijn decibellen te laten gelden :-) Tja.....moeders is niet meer aan hun flanken. De pups zullen allen getraind worden voor de jacht zodat ze zich ook uit kunnen leven in dat waar ze goed in zijn. We hopen nog heel veel van hun vizslaleventje hier op de site te kunnen vermelden.

Voor nu....... zijn de artikelen voor de pups aangemaakt en de laatste foto's in picasa en het foto-album geplaatst.

 

IMG_3524

De tijd gaat snel, veel te snel. In deze kleine 2 weken is er veel gebeurd. We hebben afscheid moeten nemen van onze "basis van onze nakomelingenl", Dunja! Ons maatje. Ondertussen gaat de tijd door en de pups zijn weer ontwormd, geënt en gecontroleerd door mw.Brinkhuis (dierenarts) en de Raad van Beheer is geweest. Op 10 april zijn de pups getest. IMG_3296Dwz. er is gekeken naar hun karakter, jachteigenschap, vrijheid etc. Heel leuk om te zien en te doen. Aan de hand van deze testen hebben we uiteindelijk de pups, in overleg, toegewezen aan de nieuwe "pupeigenaren" en de pups hebben hun eigen naam gekregen (zie fotoalbum). Natuurlijk proberen we al zoveel mogelijk om ze ook met de eigen naam aan te spreken :-) Het weer is ons goed gezind, regelmatig liggen ze nu buiten en maken ze af en toe de tuin onveilig. Ook 's avonds wordt er een rondje kamer gedaan. Er wordt wat afgeravot. De Dennekamplaan is inmiddels ook verkend, dartelend en nieuwsgierig, ook heel spannend. Nog een paar daagjes als ik dit schrijf.......dan gaan ze naar de nieuwe baasjes.......

 

Vandaag is het al weer 4 april en het op 21 april gaan onze eerste pups al naar de nieuwe baasjes..... We moeten er even nog niet aan denken.

De girls en boys worden groot en ondeugend. De puppyren en de werpkist moet met beleid schoon gemaakt worden. Eerst heel zachtjes de schuif in de werpkist en dan.....wordt iedereen al wakker :-) Natuurlijk wordt er dan via de schuif gekeken wat vrouwtje aan het doen is en willen ze daar graag bij zijn om de boel weer op stelten te zetten. Tja....effe wachten. Dan eerst de uitloopren en daarna de werpkist lekker ontsmetten.batai_oor_3004 Ondertussen kunnen de pups eten uit de mooie weanafeeda die we van Erika hebben gekregen (helemaal te gek).Inmiddels is Batai ook aan haar oor geopereerd om een wildgroei te verwijderen. Dagelijks nu in het verband om het schudden en een eventueel bloedbad te voorkomen. We hopen dat het snel hersteld.

 

Inmiddels zijn we al weer een weekje verder en er is al weer veel gebeurd. De toekomstige "baasjes" zijn bijna allemaal geweest, wat één groot feest was. De pap is aangeboden en genuttigd als dagelijkse kost (zie foto's) en er wordt veel geravot, geblaft en gegromd. Oma Morzsi heeft het kroost geinspecteerd en besloot om maar niet te gaan liggen :-) Leuk om te zien hoe ze zo weer in de "moederrol" zit.

 

 

Afgelopen donderdag zijn de pups verplaatst naar onze huiskamer zodat ze hun oortjes en oogjes de kost kunnen geven :-) Regelmatig lig ik lekker met hun te paaien en geluidjes te maken, waarop ze dan ook lekker reageren. Het is een komisch gezicht om dit te zien en te horen. 

IMG_2875

 

Het smoelenboekis geupload in het fotoalbum. (Geel-Wit en Roze zijn de teefjes / Zwart-Rood en Paars zijn de reutjes) De oogjes zijn bijna open en de neusjes krijgen steeds meer vorm. Ook van de 11e en de 12e zijn er foto's geplaatst.

 

De pups zijn inmiddels 12 dagen jong en sinds gisteren beginnen langzaam de oogjes open te gaan. De oortjes zullen spoedig volgen. Weer een hele leuke fase vanaf de geboorte. Vandaag zal ik eens leuke foto's maken van de "koppie's" en vanmiddag vanaf 14.00 uur proberen de webcam te activeren. (het is me nog niet gelukt om live stream te activeren - zo.15.30 uur)

 

Batai doet het bijzonder goed met de pups. Ze verzorgt ze tot in den treure en er mag geen vuiltje op het laken zitten. Natuurlijk deze dagen weer een paar foto's gemaakt en een filmpje. De kwaliteit van de filmpjes is jammer genoeg nog niet super, maar ook dat zal komen.

De teefjes hebben de kleuren: geel, roze en wit als bandje. De overige kleuren zijn onze knappe kereltjes.

 

Op 2 maart 2010 heeft Batai een prachtig nest gekregen van 4 reutjes en 3 teefjes. Het eerste pupje is om 04.00 uur geboren en de laatste (teefje) om 09.40 uur. Ze hebben een gewicht van 400 tot 540 gram. In het foto-album zijn de eerste foto's geplaatst en filmpjes zullen morgen ook volgen. Verder zal ik onder pups, deze week ook de gewichten etc. plaatsen.

Zoals het er nu uitziet zijn voor alle pups al een nieuw baasje.

02-03-2010_batai_pups_15

 

Inmiddels is het de 28e 19.50 uur. Batai is rustig en ook vandaag zijn er geen signalen voor een komende bevalling. Lekker tegen mij aan vleiend en ik..... de bewegende pups onder mijn hand. Af en toe steekt er een kopje of een paar pootjes tegen de buikwand :-)

28-02-2010_Batai_2_480_x_29628-02-2010_Batai_3_426_x_273

We tellen vandaag de 62e dag. Er zijn nog geen enkele signalen voor de bevalling. Hier weer een paar fotoos van haar.

2010-02-27_Batai_61dgn2010-02-27_Batai_62dgn

 

Vandaag de 25e ligt Batai lekker te dutten in haar mand (heb ik er nog 1 van te koop :-) ). Ik had haar een paar daagjes niet gezien en het buikje ontwikkeld zich lekker. De eerste foto is nog van het wandelen op de 20e met moeders en oma.

20022010_dames_248625022010_Batai_2493

 

Gisteren, 20-02 de werpkist etc. allemaal klaar gezet. Een paar foto's buiten en binnen gemaakt. Batai is erg aanhankelijk, ligt soms de draaien op de bank bij mij en de pups bewegen in haar buikje. Nog 7 dagen.....

20100220_Batai_werpkist220100220_Batai_werpkist3IMAG0036IMAG0040

Inmiddels schrijven we 14-02-2010 en zijn er nog 14 dagen te gaan voor de bevalling van de pups. Aan Batai is eigenlijklijk niets te merken. Buiten natuurlijk een dikker buikje en de vollere tepels.

Verder zijn we aan het werk om de werpkist etc. voor te bereiden.

Dunja_Batai_morzsi_februari_2010_022Dunja_Batai_morzsi_februari_2010_002

Het is zover, op 27 december is Név Asszony's Batai gedekt en ze is drachtig. Rond 28 februari 2010 verwachten wij de geboorte van de pups. Verdere gegevens kunt u vinden onder het menu Pups - 2010.

batai_sep2006Image00002dekadvies_batai

Ze is gedekt door:

Nagyszögi-Tarsoli Dió

Nederlands Kampioen en in november 2009 uitgeroepen tot Winner 2009. Tevens behaalde hij hier de titel B.O.B. (Best of Breed).

Bij de Franse vizslaclub heeft Dió de TAN behaald (jacht)

dio_staanddiokonijn_kl

 

Laatst aangepast op vrijdag 20 juli 2012
 
 
I.Haarman