Csillag Jaarprijs 2009 E-mailadres
maandag 17 mei 2010

Op 13 mei 2010 heeft Herman Obbink met Csillag de jaarprijs 2009 ontvangen van de vizsla vereniging. Beter dan onderstaand kan ik het niet omschrijven.IMG 1735  Herman van harte proficiat met de jaarprijs. En natuurlijk Lucia en Cor niet te vergeten met Csillag welke door hun gefokt is.

 

Donderdag 13 mei, een dag na het geweldige bericht dat Amber, de door Csillag gedekte teef van Peter Aversteeg, een nest van 8 pups heeft geworpen, kreeg ik een pb’tje van Ingrid de Jong en Erik ten Have met felicitaties. Csillag is ‘Beste Vizsla Korthaar’ van 2009. Ludas van Erik is ‘Beste Vizsla Draadhaar’. Een paar uur later belde Albert Boevé om me dat officieel mee te delen.

De prijs is uitgereikt op de algemene ledenvergadering van 12 mei. Jammer dat ik dat niet van tevoren wist, dan had ik hem persoonlijk in ontvangst kunnen nemen. Eerlijk gezegd had ik er wel een beetje op gerekend, maar het is toch afwachten, je weet maar nooit hoe de vereniging de verschillende buitenlandse veld- en apporteerwedstrijden waardeert.

IMG 1724Wij zijn enorm verguld met de jaarprijs, maar de eer komt volledig aan Csillag toe. We hebben in de loop der tijd veel verschillende honden gehad, maar een Vizsla zoals Csillag is het einde. Wat een geweldig beest, wat een kanjer!

Bij elke prijs ligt het behalen daarvan niet alleen aan de hond, maar aan teamwork. Ik wil via deze weg dan ook iedereen die er toe heeft bijgedragen dat Csillag de prijs kon ‘pakken’, hartelijk bedanken.

In het bijzonder dank aan de volgende personen:
Lucia Bakker; zij stond aan de wieg van Csillag en heeft ons hem ‘gegund’! Een goed nest van Vita, in december Lány van Joep van de Bosch Winster en nu Csillag met een jaarprijs.
Ine Haarman; zij heeft gezorgd voor de uitstekende bloedlijnen en stimuleerde ons altijd te gaan werken met Csillag. Ze stond en staat altijd klaar met raad en daad.
Erika Elsjan; zij onderkende als eerste de veldwerkkwaliteiten van Csillag. Zij gaf me, toen Csillag nog een ukkie was en ik absoluut niet wist wat het veldwerken inhield, de veldwedstrijdenkalender en motiveerde me om te gaan.
De Vizslavereniging; één van de meest actieve rasverenigingen betreffend de organisatie van trainingen, proeven en (veld)wedstrijden. Ga zo door!! In het bijzonder Max Verhoeven voor zijn stimulerende motivatie, Johan Kraaij voor zijn inspirerende uitleg en Jan de Wolf voor zijn confronterende commentaar. Daar heb ik veel van geleerd.
Axel de Koning; die ons de nodige jachtervaring heeft laten opdoen op de door hem georganiseerde trainingen en jachtdagen met gedreven en gezellige (voor)jagers.

Keurmeesters Marcel van Rooyen, Cor Woets, Ton Slager, Peter Bahlke, Lucien Beerden, Wiel Jetten en Henk Companjen voor hun commentaar en tips.2009bestevizsla

KNJV-trainingsgroep Groenlo, met name Marijke, Theo en Bertus.
Ons trainingsgroepje: Annelies, Diane, Erika, Ine, Peter, Jan, Frans.
En als laatst, maar niet in het minst: Jet mijn vrouw en kinderen. Zij laten het toch maar toe dat ik soms hele dagen met Csillag weg ben naar trainingen, wedstrijden en shows.

Erik, nogmaals gefeliciteerd met de jaarprijs van Ludas!
De prijs van ‘Beste Jonge Vizsla’ is voor VandaBanda Fruzsina (Suus) van Marjan Louwers. Van harte gefeliciteerd!
Sandor van Astrid sleept vast volgend jaar de jaarprijs 2010 in de wacht!

Laatst aangepast op dinsdag 30 oktober 2012
 
 
I.Haarman