Csillag 23-9-2009 veldwerk E-mailadres
dinsdag 22 september 2009

Csillag en Herman naar de jeugdverwerkwedstrijd in Steenbergen op 23-9-2009

Woensdag de 23e september heeft Herman Obbink samen met Csillag een pracht kwalificatie gehaald, nl.:IMG 0208

hij werd 1e ZG - geplaatst in Groep I, met als keurmeester de heer Ton Slager.Verslag:

Waar een tweede is, is ook een eerste en als ik in de catalogus kijk is dat nummer 5, Név AsszonyÂ’s Csillag dé Vita. Ik denk dat ik het niet goed uitspreek, maar het is ook een hele mond vol. Een korthaar reu van de heer Obbink. Eerst door de stoppel in de eerste beurt. Hij jaagt goed, goed patroon, ietsje staartbeweging, maar wel goed gedragen. Een hond die nauwelijks van jou de aandacht vraagt, je zwaait naar links en naar rechts, de hond kijkt af en toe naar je, het is gewoon schitterend om te zien. Helaas komen we niet voor wild. Als we de linkerkant hadden genomen dan waren we 20090923 Veldwerkvoor een klucht patrijzen gekomen, maar ja... als.
In de tweede beurt in de bieten -in het hoekje waar je voorganger een fazant heeft laten flushen- zie je toch de kophouding iets naar beneden gaan, hij heeft wat moeite met voetverwaaiing.
Je krijgt een derde beurt en dan zien we een plaatje van een hond. Hij snijdt door de bieten heen, goed op de wind, heeft steeds goed contact met jou. Hij weet een haan te verrassen die op de kant van de groenbemester in de bieten zit. Best heel moeilijk, maar door zijn snelheid verrast hij die haan, steekt kort in, een fel arrêt en zet die haan even vast en dan vliegt de haan weg. Eerste plaats, kwalificatie Zeer Goed!
En na de certificaatuitreiking voegt hij daar aan toe: "En ik heb zelden iemand gezien die zo puur blij is!”

Herman, van harte proficiat met deze, zoals je zelf altijd al zegt: kanjer.

We zullen er vast nog meer van horen.

Laatst aangepast op dinsdag 30 oktober 2012
 
 
I.Haarman