Csillag gekwalificeerd 10-10-2009 E-mailadres
vrijdag 09 oktober 2009

Najaarsveldwedstrijd te Fijnaart 10 oktober 2009 met Csillag en Herman Obbink

 

Op 10 oktober is Herman Obbink met Csillag op de 2e plaats gekwalificeerd en met een Zeer goed beloond.

Onderstaand het keuringsverslag van de heer C.Woetscsillag_veldwerk

Csillag een Vizsla voorgejaagd door de heer Obbink. Een agressieve start, hij moet even wat wennen aan de natte bieten. Je ziet dat gewoon aan de galop dat hij daar wat moeite mee heeft, maar hij heeft een prima galop en een mooie kophouding. Wat mij ook zo aanspreekt vanmorgen is hoe hij omgaat met die steeds draaiende wind. Dat doet hij in wezen perfect. Af en toe loopt hij nog wel even wat te wroeten en er is nog wat onregelmatigheid in de quete, maar het is gewoon een zeer goede vertoning wat hij daar laat zien.
En vanmiddag zien we hetzelfde beeld, ook zoals hij weer met die wind omgaat dat is gewoon prima. Op een gegeven moment komt hij tot een zeer overtuigend arrêt met een hele mooie kophouding en de voorjager stond erbij en keek erna zo van: 'hé, dat zie ik niet iedere dag zoiets en wat gaan we daarmee doen' en hij loopt in de richting van de hond en ineens springt de hond naar voren en de fazant springt naast, achter de hond en komt gelijk weer tot een arrêt. Terecht dat je schiet, het geheel had mooier kunnen zijn, maar voor een jonge hond is het zeker een punt wat we daar gezien hebben. Tweede geplaatst met de kwalificatie Zeer Goed!

Bij het feliciteren later bedank ik hem voor het commentaar en hij zegt dat hij genoten heeft van Csillag en dat ze het daarvoor doen en daarvoor komen, een hond zo te zien werken

Herman, ook namens ons van harte proficiat met zo'n top resultaat

Laatst aangepast op dinsdag 30 oktober 2012
 
 
I.Haarman