KNJV Haaften 2007 E-mailadres
zondag 02 september 2007

Vandaag 18 augustus 2007 hebben we onze 2e KNJV proef gehad (Morzsi en Ine dus). Deze was georganiseerd door de Vizslaclub en vond plaats in Haaften. Deze proeven is met 3 rasverenigingen: Vizsla - Grote Munsterlander en de Epagneul Francais.

Was het al altijd prima georganiseerd, deze keer was het nog beter. Het wild (eend) kregen we n.l. aangeboden in 2 plastic zakken. Voor de proef: over water het water konden we dan één zak afgeven, zodat we na de proef niet meer op onze tas hoefden te wachten en snel door konden gaan naar de volgende proef. Wat een idee, want bij deze proef is altijd de langste wachttijd, waardoor het vaak laat wordt op de wedstrijddag. Prima geregeld dus! Om ongeveer 12.00 uur was iedereen al klaar met de C en B proeven. Ook wij dus. Morzsi heeft vandaag harstikke mooi en steady gelopen, wat resulteerde in 77 punten. Helemaal trots, want door het trainen van het dirigeren worden de honden meestal in de C- en B-proeven niet beter op.haaften2007haaften2007water

 

We konden dus door naar de A die ongeveer om 14.00 uur begon. Samen met nog 7 kandidaten mocht ik het dus nog een keertje proberen. Morzsi ging vrij goed vooruit en liet zich goed dirigeren. Op het stoppunt gekomen kreeg ik het teken dat ze door mocht naar de duif. Commando....ze gaat de juiste kant op......jammer ze gaat zitten en na een weigering om mijn commando op te volgen kreeg ik het stopteken van de keurmeesters. Jammer, niet gelukt. Op de eerste lijn schijnbaar te veel commando's gegeven. Weer een leerpunt erbij. Wie weet lukt het ons volgende week in Gendringen, spannend.

Laatst aangepast op woensdag 26 december 2012
 
 
I.Haarman