Jacht Bingen 17-10-2010 E-mailadres
zondag 17 oktober 2010

Jacht in Bingen op 17 oktober 2010

Op uitnodiging van Axel zijn we 17 Oktober mee geweest op jacht in het mooie gebied van Bingen - Duitsland. Samen met Batai zijn we 's morgens richting Ede gereden om met Axel en Bart (ook een vizsla) richting Bingen te rijden. Er waren al verschillende jagers en voorjagers gearriveerd bij onze aankomst. Zelf moest ik wel even kijken. Ondanks dat ik al jaren meeloop in de jacht.....tjonge, jonge dat beloofd wat te worden voor vandaag. In totaal waren er 27 geweren (jagers) en velen hadden ook zelf nog een hond bij zich.

Dit was van teckel, duitse staanders, weimeraners én onze vizsla's.jacht_bingen_16102010_2 We werder allemaal in een overdekte aanhangers naar de velden gebracht en kregen instructies van wat van ons verwacht werd. Zelf ben ik deze eerste drift bij een geweer blijven staan omdat ik voorzag dat ik niet door de dichte dekking zou kunnen komen. Hier kwamen al verschillende konijnen uit, maar ook ..... de vos. Hij was slim, maar net niet slim genoeg en werd geschoten. Een prachtig dier waarbij je dubbele gevoelens hebt als je hem ziet liggen, maar....het moet wel. Ze roven echt alle wild weg waardoor de natuur verstoord wordt.

Daarna op naar de volgende drift. Veel wijnranken en dichte dekking waar het één en ander aan wild uit kwam. Zelfs de reeën lieten zich zien. Konijnen, haas en fazant werd geschoten. Naar later bleek, veel konijnen die de ziekte myxomatose (oogziekte) hadden. Ook dit laat zien dat een goed natuur/wildbeheer heel belangrijk is. Zo kun je voorkomen dat zoveel konijnen aan deze ziekte ten ondergaan. Verschillende driften werden deze dag gelopen met als uiteindelijk resultaat: 1 vos, 1 haas, 16 konijnen (waarvan de helft ziek was) en 7 fazante hanen (natuurlijk werden de hennen gespaard).

Axel bedankt voor de uitnodiging, samen met Batai heb ik een prachtig dag gehad.

Laatst aangepast op dinsdag 25 september 2012
 
 
I.Haarman