Een jachtdag met Robin en Fitsc E-mailadres
donderdag 04 november 2010

Een jachtmiddag samen met Robin en Fitsc.
Anja, ik en onze honden waren uitgenodigd voor een jachtmiddag op 29 oktober in Duitsland bij Robin de Groot. Robin is jachthouder in een plaatsje bij Bad Bentheim en we werden om 13.00 uur verwacht.
Jacht_RobindeGroot_7Zo’n kans laten we ons natuurlijk niet voorbij gaan, wel moest ons logeetje Szerény mee omdat we haar niet alleen thuis wilden laten. Robin en Fitsc zouden ook als “stagiare” meelopen in de velden onder begeleiding van Kim, welke Fitsc 2 weken getraind heeft.Jacht_RobindeGroot_10
Het beloofde een mooie dag te worden. Tussen alle slechte dagen door scheen lekker het zonnetje en het was niet te warm. Samen kwamen we aan bij de jachthut van Robin waar alle gasten welkom werden geheten onder een lekkere kop koffie en een broodje.

De honden werden los gelaten en vonden dat de akker nog niet genoeg omgeploegd was en er werd gespeeld. Om ongeveer 14.00 uur vertrokken we richting de velden. Dwz. Ine met Batai die los werd voorgejaagd en :-) Morzsi met één van de kloppers, aangelijnd want ik had de verwachting dat ze mij zou op zoeken in het veld. Wel zou ik zo de mogelijkheid hebben om moeder en dochter eens samen voor te jagen.  Anja bleef gezellig achter in de jachthut met Szerény en Bettie de vrouw van Robin. 
Jacht_RobindeGroot_35In het eerste veld kwam een haas los en schoot achter de drijvers langs. Lekker slim en hij loopt zo nog een seizoen mee :-) Na het veld afgedreven te hebben, even peuteren in de begroeing tussen de velden waar een pracht reëen uit kwam en de velden ging verkennen.
Op dat moment afgesproken dat ik Morzsi samen met Batai probeer voor te jagen. Verder peuteren in de begroeiing tussen de velden. Het resultaat waren fazante hanen. Na het nuttigen van een lekker stukje kaas, worst en de geweren stonden aan de kop van de velden, vervolgden we onze weg via het weiland richting het mosterdzaad. In het weiland werd een fazant geschoten waarop door een misverstand zowel Batai als Fitsc werd ingezet. Fitsc toonde respect voor Batai en “droop” dus af. De fazant werd geapporteerd.  Bij het mosterdzaad aangekomen zag ik dat deze lekker hoog stond. Morzsi mee met de drijver aan de andere kant van het veld en ik zelf met Batai uiterst rechts. Het blijft altijd mooi om te zien wat uit zo’n mooi veld te voorschijn komt. Meerdere fazanten, zowel hanen als hennen. Oog in oog staan met een mooi reetje, die zich niet bedenkt en vlucht…… Hier werden enkele hanen geschoten en vielen her en der. Ook in het mosterdzaad natuurlijk. Direct daarna de begroeiing tussen het mosterdveld en het weiland nog uitgedreven. Jacht_RobindeGroot_44Ook hier kwamen fazanten uit die werden geschoten.  Kim gaf aan waar ongeveer een fazantenhaan gevallen was in het mosterdzaad. Tussen mij en het mosterdzaad zat nog de dichte begroeiing met slootje. Zowel Morzsi als Batai gestuurd voor het verloren apport. Batai kwam terug zonder….de haan. Morzsi daarna nog wel weer gezien en uiteindelijk kon ik in een glimp zien dat ze voorstond. Kim was ook al in de buurt met zijn hond om te zoeken en ging naar haar toe. Na een apport commando van mijn kant kwam Morzsi vrolijk terug met de haan in haar bekje. Dat geeft nu zoveel voldoening om je hond zo te zien werken én met succes. Daarna Batai ingezet om de geschoten fazant in het weiland op te zoeken, ze ging voorstaan bij de fazant. Morzsi ziet dit weer en gaat als een speer richting haar kant en apporteert de fazant. Jammer….ik had graag gezien dat Batai hem zelf mee had gebracht als success voor haar zoeken. Maar belangrijkste: fazant is binnen. Daarna nog een bos uitgedreven waar enkele hanen geschoten werden en mooi d.m.v. verloren apport werden gebracht door Morzsi.
Voor mij een hele ervaring om ook eens samen met een nakomeling te jagen en te zien hoe ze het doet. Mooi om te zien hoe ze al wil apporteren en dit ook doet. Misschien samen met Robin het veld ook eens in voor het veldwerk. Zal ze ongetwijfeld goed doen.

Jacht_RobindeGroot_50

Weer bij de jachthut aangekomen was alles al voorbereid voor een fijne afsluiting. Een tafel was gevuld met allerlei stampotten, vlees etc. om deze jachtmiddag met een “volle” buik af te sluiten. Lekker napraten, eten en borrelen. Heel goed verzorgd.
Robin en Betty bedankt voor deze hele mooie middag en we gaan graag in op de uitnodiging om terug te komen.
Anja, Ine en de doggies.
Heel leuk om Fitsc aan het werk te zien.
De foto’s van deze dag zijn verder te bekijken in het fotoalbum onder jacht.

Laatst aangepast op dinsdag 30 oktober 2012
 
 
I.Haarman