Training met Axel E-mailadres
zaterdag 18 september 2010

Op 22 mei ben ik samen met Batai naar een trainingsdag voor de jacht geweest. Prachtige omgeving van Zuid-Holland.

We kwamen vrij vroeg op de plaats van de bestemming. Axel heeft me nog door het wondermooie natuurgebied gevaren wat normaal niet toegankelijk is. Wat een pracht en praal aan schoonheid en rust in dit natuurreservaat.

IMAG0068_ir_0

 

Om 10.30 uur naar de Zorgboerderije Moed en Vertrouwen waar Erika met Alma, Herman met Csillag en Elif al waren. Het was prachtig weer en samen gingen we naar ons eerste trainingsplekje aan een inham van de rivier. Axel had verschillende lokeenden in het water gezet en daar tussen in de eend om te apporteren. Nou..... ik kon dus merken dat ik met Batai al heel lang, niets meer had gedaan. Apporteren wilde ze wel, maar die man (Axel) die daar in het water stond, dat vond ze maar niets :-) Ik merkte dus dat ik mijn (onbewuste) druk veel en veel kleiner moest maken.

Tussen de middag een lekker hapje gegeten bij de zorgboerderij en vervolgens zijn we naar een ander stuk gevaren om daar onze training voort te zetten.

(fotoos van de site van Herman afhalen). Een hele happening met 4 honden in het bootje, maar het tochtje verliep prima. We zijn naar een stuk gelopen waar een vrij breede rietkraag was (20 mtr.) en vervolgens daar achter nog een stukje zandgrond waarna de Rivier volgde. Batai ingezet voor de rietkraag én.....ze draaide zich 180 graden want dit zag ze niet zitten. Oké, rustig blijven en Batai weer aangelijnd. IMG_1143_ir_1Opnieuw ingezet met een heel duidelijk commando. Daar ging ze, beheerst zoals Batai is, spannend voor mij of ze de rietkraag zou nemen. Het is tenslotte niet prettig voor de hond om door dit gewas te lopen met alle stekels van het afgebroken riet. Het riet afzoekend nog niet in de gaten waar het wild lag, kwam ze uiteindelijk bij het zandstrandje en vol trots met het apport terug. Yes het eerste mooie resultaat na een paar maanden "stil te hebben gelegen". Ondertussen was Jantine ook gearriveerd met Csaba om te helpen bij de training. Eerst het appél weer lopen om vervolgens een aantal apporteer oefeningen te doen. Tja, dat vind Batai prachtig en verliep dan ook bijna vlekkeloos. Wel in de toekomst het volgen weer gaan oefenen, want dat ging nog niet 100%. Daarna zijn we teruggevaren en hebben we de dichte dekking geoefend en het vooruit sturen. De dekking was dicht en ook hier ging Batai met haar beheerste gedrag lekker in of vervolgens de apporten te brengen.

Tegen 16.00 uur zijn we weer richting de zorgboerderij gegaan om de dag af te sluiten en na en bij te praten. Het was weer een fantastische dag. Axel bedankt.

(meer foto's te zien in het foto-album)

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 24 september 2010
 
 
I.Haarman