Jacht Oud-Beijerland 16-10-2010 E-mailadres
zaterdag 16 oktober 2010

Jacht Oud-Beijerland op 16-10-2010.

Mijn eerste jacht dit jaar, uitgenodigd door Axel, ik ga samen met Batai naar Oud-Beijerland om hier weer van te genieten. 's Morgens heb ik me heel vroeg gemeld bij Axel om samen met hem en zijn eigen vizsla Bart richting Oud-Beijerland te rijden. Daar aangekomen ging hij eerst met een paar geweren op de boot om de ganzen te bejagen. Hier kon ik jammer genoeg niet mee omdat simpelweg de boot niet groot genoeg was. Wachtend op de kade kwam Leny en Ton met Lajos nog langs, waarmee ik had afgesproken. Lekker even gebabbeld en een kopje koffie bij kennissen gedronken.

Rond 10.30 uur ingestapt en op naar de jachtvelden. Vlak voor de velden zagen we al dat er verschillende eenden op het beekje zaten, dus deze moesten eerst bejaagd worden. Lopend richting het veld waar het beekje achter lag, kwam Batai al op voorstaan bij enkele Patrijzen. Mijn eerste jacht, ff in paniek "wat te doen" en ik ben vervolgens naar haar toegegaan, beloond en heb haar er weggehaald. Ze mochten immers nog niet geschoten worden om de eenden niet te verjagen. Richting de sloot ge(s)lopen om daar met resultaat een eend te schieten. Daarna door de bieten. Batai vertoonde (ondanks de hele mooie start) geen mooi beeld, nu maar achterhalen waar dit weg komt. Misschien schijnzwanger, we zien in het komend jachtseizoen. Er kwamen verschillende fazanten hanen en patrijzen los en enkelen werden geschoten, incl. een haas.

We hebben een mooie eerste jachtdag gehad en er zullen er nog velen volgen. Onze vizsla's, de huishonden maar ook de jachthonden, die we heel graag samen met mij aan het werk zien.

Axel bedankt!

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 20 juli 2012
 
 
I.Haarman