Batai beste KNJV hond in Haaften E-mailadres
dinsdag 04 augustus 2009
KNJV in Haaften op 5 augustus 2009.

Na vele successen met Morzsi (de moeder van Batai) ging ik vandaag met lood in de schoenen naar Haaften. Ik zou Batai voorjagen voor het B-diploma. Dit was tot nu toe niet gelukt, voornamelijk op het markeren. Ze heeft moeite met de diepte in te schatten, dit onderdeel zou ik dus veel meer moeten trainen. Ik ging er heen met de gedachten: als ze dat goed doet, dan ben ik al heel blij. Dus .... zonder verwachtingen.
Het was raar weer, veel wind, dreigende regenbuien, maar ook het zonnetje scheen zo af en toe.
Wat schetse mijn verbazing: we liepen als een trein. Ik: wel nerveus en Batai: volgde mijn commando's goed op. Zelfs met het volgen in een vervelend veld met prikkels etc., waar ik struikelde over een tak die er lag en Batai zodanig schrok en even bij mij weg liep en daarna zich toch snel herstelde, liepen we een 8. Jippie.
De laatste proef was: Markeren !! Wat zou het mooi zijn dat ze na zo goed te lopen, dit ook met een voldoende kon afsluiten. Dan heeft ze haar eerste B-diploma. Er stond veel wind en ik zag verschillende honden op dit onderdeel eruit gaan of net goed. De zenuwen gierden door mijn keel. Bijna als laatste waren we aan de beurt.
Batai naast me: Let op - apport. Daar ging ze, recht op het markeerapport af, apporteren en met haar rustige gangetje weer naar mij toe om het voorbeeldig af te geven. Ik had het niet meer. Yes, ze heeft hem goed gemarkeerd en gebracht. Een 10, wat was ik blij!
Haar eerste B-diploma.
Nadat 's middags de A-proeven waren gelopen was de uitreiking van de diploma's. Tot mijn grote verbazing was Batai beste van de B-honden! Haar eerste B en dan ook nog de beste van de vizsla's. Ze kreeg hiervoor de tevens de Ben van Willigenburg wisselbeker. Al 2x door haar moeder gewonnen en nu door haar. Prachtig, dat is genieten.
Ik hoef niet te schrijven dat we ons ritje naar huis volop hebben genoten van dit behaalde succes.

Nadat ik in 2008 met haar ben begonnen met de KNJV training is dit toch een prachtig resultaat.

Wie weet kunnen we dit doorzetten.

Laatst aangepast op zondag 14 februari 2010
 
 
I.Haarman