Jacht met onze honden E-mailadres
vrijdag 26 januari 2007
In de eerste instantie hebben wij ook de vizsla's in huis gehaald om heel andere redenen dan de jacht. Maar..... het bleek dat Dunja veel meer nodig had dan uren wandelen. Ze moest wat in haar koppie te doen hebben. Zo ben ik bij de jacht begonnen. De trainingen bestonden uit voornamelijk KNJV. Pas later ben ik begonnen met veldwerk en meer praktijk gerichte trainingen: Artemis.

DSC00292_2

Door haar dochter Morzsi ben ik in aanraking gekomen met de praktijk jacht. Ik werd uitgenodigd om mee te gaan naar Schotland om het eens helemaal mee te beleven. Had ik nooit moeten doen. Ik ben daar gelijk besmet met het "jachtvirus". Wat een genot om je hond daar ook te zien werken.
Dat proeft naar meer. Op dit moment loop ik dan ook al jaren als voorjager mee in verschillende jachten, waar het elke keer weer genieten is om je honden te zien werken. Hoe een huishond een JACHThond wordt! Hoe ze enthousiast het veld doorgaan, voorstaan en vervolgens apporteren. De verhalen over de jacht kunt u vinden onder belevenissen.
Laatst aangepast op zondag 14 februari 2010
 
 
I.Haarman