Jacht KNJV Apporteren E-mailadres
zaterdag 09 januari 2010

In 2002 ben ik begonnen met het volgen van KNJV-trainingen. Na de ervaring met Dunja, waarbij ikzelf nog veel moest leren, was ik vastbesloten om deze kwaliteit van de Vizsla naar boven te halen.
Het eerste jaar moesten we beiden toch nog wel heel veel leren en vertrouwen krijgen, wat in 2003 beloond werd met het eerste KNJV-B diploma en in 2004 met 2x de 1e plaats van de dag. Ik ben besmet met het virus en heb het in 2004 ook prachtig kunnen omzetten naar de praktijk. Op naar het volgende trainingsjaar!
Wil ik nog graag opmerken dat de jacht en het training met wild, dubbel voor mij (en misschien velen onder u) is. Maar......om te zien met hoeveel passie en plezier onze Vizsla werkt, wint het toch! Het is prachtig om uw Vizsla zo te zien werken.
De KNJV training bestaat uit een gedeelte appèl(gehoorzaamheid) en een gedeelte "werk na het schot" oftewel apporteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dummies, maar ook van wild. De examens worden afgenomen met wild. Er zijn drie niveau's: C(beginners), B(gevorderden) en A(vergevorderden).

morzsi_vizsla_knjv

De volgende onderdelen komen bij de KNJV-training aan bod:
C-diploma

A: Los en aangelijnd volgen
B: Uitsturen en komen op bevel
C: Houden van de aangewezen plaats

D: Apport te land(konijn)
E: Apport uit water(eend)

B-diploma
A t/m E en
F: Verloren zoek(eend)
G: Markeren(eend)
H: Apport over diep water(eend)
A-diploma
A t/m H en
I: Dirigeren(duif)
J: Apport verre loper over diep water(duif)

Laatst aangepast op zondag 17 januari 2010
 
 
I.Haarman