Gaya behaald C-diploma E-mailadres
dinsdag 19 augustus 2014

Gaya behaald KNJV C-diploma

Op 16 augustus was het dan zover: de eerste KNJV proef voor Gaya en mij in Haaften. Een dag waarop ik geheel ontspannen begon omdat ik er niets van verwachte omdat ze (wij) nog zoveel moeten leren.

Voor ons begon de dag met het kort apport van het konijn. Tja dan zou ik gelijk weten of ik nog kans maakte op een C-diploma. Het konijn is nog verre favoriet voor Gaya. Na haar uitgestuurd te hebben, pakte ze netjes het konijn op na mijn commando vast, daarna besloot ze om nog een ere rondje bij de werper te maken en toch maar te luisteren naar mij. Een 6, ik al helemaal blij want ze had laten zien dat ze hierin vooruit gang maakte. Ik dus niet want ik had sneller in moeten grijpen :-(

Na het konijn, naar het water voor de eend. Netjes naast mij gezet en het commando zit gegeven. Tot mijn verbazing liep ze vlak voordat de eend in het water belande naar het geweer en vervolgens weer naar de werper van het konijn. Niet willen luisteren en ik haar uiteindelijk opgehaald en naast me gezet met een stevig commando Zit.

De eend werd gegooid en er volgde een voorbeeldig apport. Punten een 7 omdat de voorgeschiedenis nooit een schoonheidsprijs zou winnen. Zoals de keurmeester zei: voor komen op bevel een NUL, maar tja daar ga ik niet over. Weer een leerpunt, toch haar voor die tijd maar ff duidelijk het commando geven.gaya training

Markeren was de volgende proef, hierin blinkt ze niet uit. Om het eventuele inspringen te voorkomen, riem om haar lijfje, punt aftrek. Tja beter voorkomen in een wedstrijd dan gokken. Eerst naar de werpers en daarna de eend maar eens opgepakt en weer aan de werper laten zien. Je begrijpt het: een NUL. Gaya leert, maar ik leer deze dag nog veel meer :-) Allemaal nieuwe dingen voor mij, zelfstandig op pad gaan, verwaaïng negeren en gaan showen....

De dichte dekking, dat moet toch redelijk goed gaan. Ingezet, waar blijft ze nu, rustig blijven Ine en ja daar komt ze aan, met eend. Een tien. Fijn die had ik na het konijn even nodig.

Over water, tips mee gekregen om haar naar de goede kant in te zetten (schuin over water). Netjes ingezet en daar ging ze. Het water was voor haar vrij breed en nét voor de overkant kwam ze terug zwemmen, mijn commando's negerend. Nogmaals ingezet; ze begon rondjes te zwemmen bij de boom in het water. Einde oefening ik trek haar terug, druk te hoog en weer heb ík iets bijgeleerd. Trainen op nog breder water..

Vervolgens de laatste proeven, volgen en komen op bevel. Tja niet haar favoriete bezigheid. Voorbeeldig deed ze beide oefeningen, beiden een 9.

Al mijn verwachtingen kwamen vandaag niet uit en ik ging naar huis met een C-diploma. Blij als een klein kind, dit had ik niet verwacht. Samen moeten we nog zoveel leren van elkaar.

Hoezo heb vertrouwen in je hond en leer je hond nog beter kennen.

Laatst aangepast op maandag 25 augustus 2014
 
 
I.Haarman